Τοποθεσία

Η καφετέρια Empona View βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό του Έμπωνα στην αρχή του δρόμου από Έμπωνα - Κρητηνίας και μερικά μέτρα μακριά από το δημαρχείο του χωριού.

Είναι ένα πετρόχτιστο επιβλητικό κτήριο που τραβά την προσοχή και το θαυμασμό όλων των διερχομένων. Διαθέτει άνετο πάρκινγκ, χαλικόστρωτη αυλή, όμορφο διακοσμημένο χώρο εσωτερικά και μπαλκόνι με καταπληκτική θέα.

Μη διστάσετε να ρωτήσετε κατοίκους του χωριού όταν θα φτάσετε στον Έμπωνα και να μάθετε το δρόμο που οδηγεί σε μας. Η ανταμοιβή για σας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι Εμπονιάτες έχουν την καταγωγή τους από την Κρήτη, από την οποία μετοίκησαν μετά την κατάληψη της από τους Τούρκους, γι' αυτό και τα επίθετά τους είναι κρητικά. Τα γλέντια τους και οι χοροί τους είναι λοιπόν φυσικό να έχουν κρητικά στοιχεία (πέρα από τη Ροδίτικη σούστα και τον τοπικό συρτό, χορεύονται και ο κρητικός Χανιώτης και ο Πεντοζάλης), όπως και -τι άλλο- μαντινάδες.

Κάθε χρόνο στο χωριό διοργανώνεται γιορτή κρασιού. Οι παραδοσιακοί χοροί και οι μαντινάδες έχουν τότε την τιμητική τους.

Greek